חילוט טובין ע"י המכס בשל מכירת חלק מהטובין לצריכה בישראל
|
א בית משפט השלום תל אביב-יפו |
202643-02
3.6.2008 |
|
בפני : רונית פינצ'וק-אלט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אלפלאח ללבלאט ולאדואת אלצחייה עו"ד אביגדור דורות |
: מדינת ישראל - אגף המכס ומע"מ עו"ד עינת שניצר-אליעז מפרקליטות מחוז ת"א (אזרחי) |
| פסק-דין | |
בפני תביעה להחזרת תפוס לפי סעיף 192(א) לפקודת המכס (נוסח חדש).
עיקר העובדות הצריכות לעניין .
1. התובעת ייבאה 51 מכולות של אריחי קרמיקה מספרד (להלן: "הטובין" או "המשלוח") במשקל כולל של 1,096,500 ק"ג על גבי 1,020 משטחים.
2. פריקת המשלוח הסתיימה ביום 15/5/02 והוא אוחסן במסוף אוברסיז גומרס שבמפרץ חיפה.
3. ביום 6/6/02 הגישה התובעת רשמון אחד לכל הטובין (מס' 210500930) לפיו ימכרו הטובין בשטחי הרשות הפלשתינית (להלן: " הרשמון").
ברשמון הוצהר כי שווי הטובין 452,572 ש"ח ושולמו מיסים בסך 227,143 ש"ח: 128,357 ש"ח בגין מס קניה ו- 98,759 בגין מע"מ.
4. התשלום עבור כל המשלוח שיובא שולם מחשבון סוכני המכס של התובעת לאחר שמר ח'אלד אבו-אללטיף (להלן: " ח'אלד"), בעל עסק בשם "רויאל קרמיקה" מרהט, שילם במזומן לסוכן המכס של התובעת, מר זאהי זהר, סך של 260,000 ש"ח, בבנק לאומי סניף בית המכס. בעקבות זאת שילם מר זאהי זהר למכס באמצעות המסלקה הבנקאית המשמשת את סוכני המכס.
5. ביום 9/6/02 הותר הרשמון שכלל את כל המשלוח. באותו יום הועמסו על שלוש משאיות 96 משטחים של קרמיקה מתוך כלל המשלוח.
6. בחקירה של המכס הסתבר כי יעד ההובלה של שלושת המשאיות ומקום פריקת 96 המשטחים, היה ברהט, אצל מי שקנה אותם 96 משטחים, ח'אלד.
7. יעד זה, רהט, צויין גם בשטרי המטען להובלה במשאית שהיו בידי נהגי שלושת המשאיות.
8. הנתבעת לא הצליחה לתפוס את הסחורה שהיתה בשלוש המשאיות אך בעקבות פריקתן ברהט תפסה הנתבעת, ביום 11/6/02, את יתרת הטובין שנותרו בנמל חיפה (924 משטחים).
9. ביום 26/6/02 פנתה התובעת באמצעות בא-כוחה דאז, עו"ד ג'ובראן, לנתבעת וביקשה החזרת הטובין שנתפסו.
10 ביום 30/6/02 הודיעה הנתבעת לעו"ד ג'ובראן, טלפונית, כי תאפשר שחרור 924 המשטחים בכפוף להפקדת ערבות בנקאית בסך 50,000 ש"ח וליווי הסחורה עד לשטחי הרשות הפלשתינית.
11. למחרת, לאחר בדיקה חוזרת והיוועצות עם יועצת משפטית, ולאור העובדה שהמשלוח יובא ושוחרר מהמכס תחת רשמון אחד, הודיעה הנתבעת לעו"ד ג'ובראן כי לא תוכל לשחרר את הסחורה.
12. ביום 3/7/02 הודיעה הנתבעת לעו"ד ג'ובראן כי תוצא לתובעת הודעת חילוט.
13. ביום 21/7/02 נשלחה לתובעת הודעת חילוט (מוצג 17 לתיק המוצגים מטעם הנתבעת).
על-פי ההודעה:
"בהמשך למכתב שבנדון הריני להודיעך כי לאור העובדה שמשלוח שבנדון, שהיה מיועד לרשות הפלשתינאית, נמכר לצריכה בארץ, הוחלט לחלט את הטובין המפורטים ב"אישור בדבר תפיסה" מספר 175409 מיום 11/6/02.
זאת מכח סעיף 204(9) לפקודת המכס, סעיף 212(א) (6) לפקודת המכס וסעיף 7(א) לפקודת היבוא והיצוא (נוסח חדש) התשל"ט - 1979.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|